Back to top

SFIS Mellansveriges Teknikdag 2020

Välkommen till Teknikdagen

SFIS Mellansveriges Teknikdag 2020

En digital vardag?

 

Onsdag 14/10 Via länk!

#teknikdag2020

SFIS Mellansveriges Teknikdag för 2020 är en dag med välmatat program.
I år är det digitala utmaningar i centrum. Som en extra digital utmaning blir hela konferensen digital. Du anmäler dig och får en länk till zoom skickad till dig några dagar före konferensen. Mat och dryck får du sköta på egen hand.

Välkommen!

 

  • 09:30-10:00                   Kaffe/te och incheckning
  • 10:00-10:40                   Digitalt konferensverktyg, Fredrik Löfgren
  • 10:45-11:45                   Digitalsnack, Jenni Laapotti
  • 11:45-13:00                   Lunch på egen hand
  • 13:00-13:40                   Digitala system, Jonas Söderström
  • 13:45-14:25                   Sökalgoritmer, Jutta Haider
  • 14:25-15:15                   Kaffe och bensträckare
  • 15:15-16:00                   Poddar, Annelie Norberg
  • 16:30-                             Pubbesök, för de som så önskar. I år får ni ta en öl på egen hand!

 

Pris för medlem 200:-
Pris för ickemedlem 400:-

 

Anmäl dig med namn, arbetsplats, fakturaadress (ev. fakturareferens), mailadress samt om du är medlem i SFIS till Mats Berggren mats.berggren@vti.se .

Anmälan senast 4/10. Anmälan är bindande men kan bytas inom organisationen. Du får en länk till konferensen innan 14/10.

 

 

Om våra talare

Fredrik Löfgren, Linköpings universitetär känd för sitt engagemang i arbetet med robotar men också för ett helt nytt virtuellt konferensverktyg. Ett verktyg han utvecklade i samband med att Covid-19-pandemin ställde in en mängd konferenser. Är detta framtidens sätt att mötas?

Jenni Laapotti driver tillsammans med Cecilia Victoria Kärrberg en av Sveriges mest uppskattade sociala mediepoddar Digitalsnack samt Digitalsnack Social Mediebyrå. 2019 var de arrangörer och moderatorer för årets sociala mediespår på Internetdagarna. Digitalsnack Mediebyrå hjälper företag i hela Norden att effektivisera öka effekten av sociala medier.

Vill du att ha en uppdaterad bild av hur Instagram fungerar som kanal och hur du kan nyttja dess funktioner till din fördel?  Dessutom kommer du ha massor av konkreta tips på verktyg och arbetssätt att använda för att underlätta och effektivisera ditt sätt att jobba med Instagram. Få praktiska exempel på olika funktioner och strategier för att lyckas skapa engagemang, nå ut till nya målgrupper

Jonas Söderström är mest känd för ”Jävla skitsystem”, boken och sidan om de digitala system som alla jobbar med men som har vissas utmaningar att fungera tillsammans. Jonas kommer tala om detta och vikten av en bra digital miljö.

Jutta Haider, professor vid bibliotekshögskolan, presenterar sin forskning om algoritmer och källkritik, där hon undersöker ungas förståelse av internetalgoritmer och samhällets förväntningar på källkritik. Utifrån preliminära resultat diskuterar hon frågor såsom: Hur navigerar man i ett algoritmstyrt informationslandskap? Finns det olika syn på syftet med källkritik? Vilken medie- och informationskunnighet är möjlig i dagens plattformsamhälle?

Annelie Norberg är universitetsadjunkt vid Linköpings universitet med att undervisa i användandet av poddar och dess roll. Bland annat deltar hennes studenter i en podcasttävling. Annelie ska berätta och visa oss hur man kan arbeta med detta mångsidiga medium.

Datum: 
2020-10-14
Stad: 
Via länk
Plats: 
Via länk
Pris för medlem: 
200:-
Pris för icke medlem: 
400:-
Sista anmälningsdag: 
2020-10-04
Arrangör: 
Mellansverige
Ansvarig: 
Kajsa Gustafsson Åman